molitve za obitelj

Molitve za obitelj, obiteljske molitve, za sretan brak, djecu, za roditelje i dobročinitelje pronaći će te u nastavku.

Molitva za roditelje

Dobri Bože, mnogi su mi ljudi dobro činili. Morao bih im biti zahvalan. Ali to ne znam pokazati onako kako bih želio. Zato te molim, dobri Bože, za tvoj blagoslov.

Blagoslovi moje roditelje, koji su za me mnogo žrtvovali. Blagoslovi moju braću i sestre, moje prijatelje i moje znance, koji su sa mnom na putu prema tebi.

Blagoslovi našeg svećenika, koji propovijeda tvoju riječ i dijeli tvoje sakramente. Blagoslovi sve koji su mi, na bilo koji način, i bilo gdje, učinili dobro. I one, za koje sam obećao moliti. Amen.

Molitve za djecu

Bože, svako dijete koje nam daruješ čudesan je dar. Povjeravaš nam taj život. Kao muž i žena, smijemo sudjelovati u tvom stvaranju, buditi novi život.

Sada razumijemo riječi Svetog pisma: »Bog stvori čovjeka na svoju sliku.« Naša ljubav biva vidljiva u svakom našem djetetu.

Daj nam snage da ne osjećamo svoju djecu kao teret, nego kao poklon i da vidimo radost koju nam ona daruju. Amen. Oče naš

Molitva za sretan brak

Bože, najljepše što možemo reći o tebi jest: ti si ljubav. Sva ljubav na ovom svijetu samo je odsjaj tvoje ljubavi.

Može se ostvariti potpuna sreća u tome da se drugoga usrećuje i dubok osjećaj da primamo sreću od drugoga. Zahvaljujemo ti što cijelim svojim bićem možemo jedni drugima pokloniti ljubav kada si pripadamo u braku.

Očuvaj nas od sebeljublja. Podaj nam da svoju ljubav uvijek mjerimo po tvojoj ljubavi. Amen. Zdravo, Marijo

Molitva za svoje bližnje

Ne živimo samo za sebe. Posvuda susrećemo ljude: u susjedstvu, na poslu, za vrijeme praznika, na službi Božjoj.

Apostol Ivan piše: “Ako netko tvrdi: Ljubim Boga, a mrzi brata svoga, lažac je.” Obitelj koja se trudi da bude živa zajednica, nikad neće biti zarobljena samo vlastitim brigama.

Ona je obitelj otvorenih vrata, uvijek spremna zajedno s drugima dati dobar primjer i pomoći bližnjemu gdje god je potrebno.

Pošalji nam, Gospodine, svog Svetog Duha da naša spoznaja ne bude samo neplodna misao, nego i poticaj na djelovanje. Amen.

Za one koji trpe u braku

Bože ljubavi i dobrote, u svojim molitvama prikazujemo ti sve one koji u svome bračnom životu nose teški križ nerazumijevanja, prijevare, zlostavljanja, gorčine, boli i trpljenja, ostajući uvijek vjerni svome bračnom zavjetu.

Neka u tvome križu nađu svoju utjehu, a u tvome uskrsnuću svoju nagradu. Neprestano ih krijepi snagom svoje milosti, i svojom riječi utjehe.

Neka se uzdaju u plodove svojih molitava, vjerujući u bolje sutra koje im ti obećavaš. Amen. Slava Ocu…

Zaštitnička molitva za obitelj

Gospodine Isuse, u rane tvoga presvetoga Srca stavljam sebe i sve članove svoje obitelji. Ponizno te molim, oprosti nam sve naše grijehe i učini naša srca po svojem Srcu, blagom i poniznom.

Molim te da svojom predragocjenom Krvlju prekriješ, ispuniš i zaštitiš mene i sve članove moje obitelji. Isuse Kriste, ti si jedini Gospodin i naš Gospodar; samo ti imaš svu vlast nad svima nama.

Gospodine Isuse, opečati svojom presvetom Krvlju sve članove moje obitelji, prostore u kojima živimo i radimo, sve ljude s kojima se susrećemo i surađujemo, sva prijevozna sredstva kojima se služimo, sve izvore dohotka i sva materijalna sredstva koja su nam od Boga namijenjena i koja već posjedujemo.

Isuse, ulij nam svoju ljubav za sve ljude, osobito one koje teško prihvaćamo i one koji nas ne vole. Neka tvoja sveta Krv, Isuse, slomi snagu svake loše navike među nama, svih negativnih riječi, misli, želja, osjećaja i postupaka. Otkloni od nas posljedice negativnosti iz prošlosti.

Po svojoj muci i uskrsnuću učini nas otvorenim za sve što nam želiš dati. Neka nas tvoja Krv opere i iscijeli sve naše rane. Neka snaga tvoje Krvi slomi u nama i među nama sva negativna naslijeđa duha i duše koja se žele prenijeti na nas od pokojnih članova naše obitelji (zastati i nabrojiti).

Isuse, svojom svetom Krvlju operi ih i otkupi kod nebeskog Oca i uvedi ih u svoju slavu. Hvala ti za tvoju i našu Majku, za svete zaštitnike moje obitelji, za anđele čuvare svakog od nas, za njihovu neprestanu pomoć i zaštitu. Slava tebi, Gospodine Isuse! Amen. Slava Ocu…

Molitva u bračnim teškoćama

Oče nebeski, nikada nisam pomišljao da jedno drugom možemo ovoliku žalost nanositi. Uvijek iznova uviđam kako je teško ljubiti i kako smo slabi. Pomozi nam da možemo jedno drugom opraštati.

Daj da upoznamo što smo krivo učinili. Daj da uvijek nalazimo put koji nas vodi jedno k drugome. Ne daj da propada, nego da sazrijeva ljubav. Pomozi nam, Gospodine, da svakog dana iznova započinjemo. Amen. Oče naš

Molitva starijih

Gospodine, pripadam ljudima koje zovu starima. Zašla sam u predvečerje svog života. Ne ostavi me samu kod zadnjih koraka. Jednom je moj život bio vrijedan i pun smisla.

Radila sam, mučila se i uspijevala. Sve što sam učinila sada je prošlost. Molim te, sačuvaj me od ogorčenosti, od bolesnog samoisticanja i traženja priznanja, od napadnog ponavljanja da je moje uvijek bilo najbolje.

Želim se toga osloboditi. Želim da mi jedino tvoja dobrota bude uporište. Nemoj me ostaviti. Moje sile popuštaju. Bolest me rastače. Smrt mi je na vratima, neizbježno.

Molim te, sačuvaj me od tvrdoće, od traženja lažnih nada, straha od onoga što donosi sutra. Želim prihvatiti sve što dolazi iz tvoje ruke, popeti se za još jednu stepenicu bliže tebi.

Bože, hvala ti za sve što si mi tijekom tolikih godina života podario. Sada mi pruži dovoljno snage da ovaj kalež ispijem do kraja i da moja nada i vjera ne budu uzaludne. Amen. Zdravo, Marijo