molitve za zdravlje

Molitve za zdravlje možete pronaći u nastavku. Pojavom korona virusa 2020. odnosno virusa COVID-19 vrijeme je u kojem nam je zdravlje najbitnije i povećava se potreba za molitvom.

Molitva za ozdravljenje

Gospodine, Isuse Kriste, na putovima kroz Palestinu toliko si pomagao bolesnicima, da su se svi obraćali tebi za pomoć.

Molim za tvoju blizinu i tvoju pomoć. Povrati mi prijašnje zdravlje. Rasvijetli liječnike da upoznaju uzroke moje bolesti.

Blagoslovi lijekove i podaj im uspješnu snagu. Budi uza me da strpljivo nosim svoju bolest i podložim se Božjoj volji te ponavljam tvoje riječi u Maslinskom vrtu, upućene nebeskom Ocu:

“Oče, neka bude tvoja volja, a ne moja!”

Pokloni svoju pomoć i ljubav svim bespomoćnima i bolesnima, napose onima koji neizlječivo trpe.

Ozdravi sve nas, Gospodine, na tijelu i duši i daj da zdravi iznova započnemo živjeti sa svojim milima i dragima i dođemo ti zahvaliti na milosti ozdravljenja. Amen. Oče naš

Molitva za unutarnje ozdravljenje

Gospodine Isuse, ti si došao da ozdraviš ranjena i tjeskobna srca. Molim te da ozdraviš traume koje izazivaju nemire u mom srcu; molim te, na poseban način, da ozdraviš ono što je uzrok grijehu.

Molim te da uđeš u moj život i ozdraviš me od duševnih rana koje su me snašle u djetinjoj dobi i od onih rana zadobivenih tijekom cijeloga života.

Gospodine Isuse, tebi su poznati moji problemi, sve ih stavljam u tvoje Srce. Molim te, u snazi one velike rane otvorene na tvom Srcu, da ozdraviš male rane na mom srcu.

Ozdravi rane u mom sjećanju, da ništa od onoga što mi se dogodilo ne bude izvorom boli, tjeskobe i zabrinutosti. Hoću oprostiti svima onima koji su me uvrijedili; pogledaj na one nutarnje rane zbog kojih nisam sposoban oprostiti. Ti, koji si došao izliječiti srca slomljena, ozdravi moje srce.

Ozdravi, Gospodine, one moje intimne rane koje su uzrok tjelesnim bolestima. Darujem ti svoje srce, primi ga, Gospodine, očisti ga i daj mi osjećaje tvoga Božanskog Srca.

Pomozi mi da budem ponizan i blag. Udijeli mi, Gospodine, ozdravljenje od boli koja me pritišće zbog smrti dragih osoba. Daj da mogu ponovno zadobiti mir i radost zbog sigurnosti da si ti Uskrsnuće i Život.

Učini me vjerodostojnim svjedokom tvoga Uskrsnuća, tvoje pobjede nad grijehom i smrću, tvoje prisutnosti kao Živoga među nama. Amen. Zdravo, Marijo

Molitva u patnjama

Isuse, Gospodine moj i Bože moj! Sjeti se svoje boli što si je pretrpio kad si gol i napušten visio na križu.

Od svih tvojih milih i dragih što su bili uza te, tješila te jedino tvoja presveta Majka, koja je u boli svoga Srca ustrajala uza te i kojoj si u svojoj neshvatljivoj ljubavi preporučio sve nas riječima:

‘’Ženo, evo ti sina!’’

Molim te, dobri Isuse, po strašnim mukama koje su probole njezino majčinsko srce, da se smiluješ mojim bolima i patnjama te da mi ti sam budeš utjeha u trpljenju, a osobito u smrtnom času. Amen.

Molitva za snagu u bolesti

Gospodine, svemogući Bože, pripustio si mi ovu bolest. To je tvoja volja, ti znaš zašto to činiš. Ja, tvoj grešni sluga, predajem se u tvoje ruke.

Molim te, ukloni od mene ovu bolest i daj mi zdravlje, ali neka bude volja tvoja. Ako trebam trpjeti, daj mi snage da ovu bolest strpljivo podnosim.

Budi uza me, krijepi me i tješi da se u ovoj bolesti kršćanski vladam. Pouči me kroz bolest cijeniti tvoju pregorku muku koju si za nas podnio, cijeniti patnje drugih bolesnika i trud onih koji ih liječe i za njih se brinu.

Ovu bolest, kao svoju žrtvu, pridružujem tvojoj žrtvi na križu za spasenje svijeta, obraćenje grešnika i za svoje duševno i tjelesno zdravlje. Vjerujem u te, Gospodine, ufam se u te i ljubim te svim srcem svojim.

Oprosti mi ako sam te kojim grijehom uvrijedio, kao što i ja opraštam svim svojim uvrediteljima. S tobom sam, Bože, u zdravlju, bolesti i smrti. Dok sam s tobom, ne bojim se ničega.

S tobom želim uvijek biti, tebe vječno hvaliti i slaviti, sada i u sve vijeke vjekova. Amen. Oče naš

Molitva za ozdravljenje bližnjega

Gospodine, milosrdni Oče, pogledaj slugu svojega što u patnji pokušava pobijediti bolest koja ga je snašla. Daruj mu snažnu volju i mir, da predano i s punim pouzdanjem u tvoje milosrđe, i vjerom u ozdravljenje, napokon pobijedi u ovoj bitki između života i opake bolesti.

Tvoja snaga, Gospode, nije upitna, i vjerujem da ćeš pomoći sluzi svojemu da izađe kao pobjednik pun zahvalnosti prema tebi. U tvojim je rukama spas. Za taj te spas, Gospode, sada molim. Amen.

Za ozdravljenje od ovisnosti o alkoholu

Gospodine, sve je više mladih ljudi koji svoju prazninu pokušavaju liječiti alkoholom.

Sve je više onih koji ne žele govoriti o svojim problemima, savjetovati se s prijateljima i svojim bližnjima, već truju sebe kako bi bili sretni. Kakva je to sreća?

Trenutno i varljivo stanje radosti koje nekoliko sati kasnije, kada isti taj opijat prestane djelovati, naglo nestaje. Daruj nam, Gospodine, poletan duh, da svaki problem pobijedimo osmjehom, svaku tugu izliječimo zagrljajem i svaku bol uništimo lijepom riječi.

Daruj nam mudrosti da svoju zabavu usmjerimo prema istinskim vrijednostima, a štetni sadržaj naše radosti uništimo u samome početku. Molim te, Gospodine, za sve one koji su oboljeli od ovisnosti o alkoholu.

Pokaži im da radost i veselje ne dolaze od alkohola, već da je izvor svake radosti naše srce, koje traži Gospodina. Svaki je problem rješiv. Ali, pravi lijek je naša volja i vjera u tvoju čarobnu moć ozdravljenja.

Pokaži nam pravi put do ispunjenja potpunom radosti i istinskom srećom. Amen. Zdravo, Marijo

Oslobodi me ovisnosti

Gospodine, ti si rekao da ne mogu u isto vrijeme služiti tebi i novcu. Ipak sam dosta dugo tako činio. Postao sam rob.

Dopustio sam da mnome gospodare radio, televizija, internet, cigarete, alkohol. Znam da bih morao reći: “ne” – ali ne mogu. Da bih sve to posjedovao, prinosim veće žrtve nego za te.

Gospodine, oslobodi me ovog ropstva i pomozi mi da stojim iznad stvari. Samo onda ću biti slobodan iz ljubavi služiti tebi, svojoj braći i bližnjima.

Molitva za bolesnika

Dobri sv. Antune! Ti si uvijek uslišavao one koji su se s pouzdanjem tebi utjecali. Žarko te molim za bolesnika (navedi ime).

Isprosi mu zdravlje za kojim toliko žudi i koje mu je toliko potrebno! Ako to ipak nije Božja volja, onda mu izmoli olakšanje trpljenja i snagu da kršćanski, i s Isusom, nosi svoj križ. Amen. Oče naš

Moja snaga u kušnjama

Da, Isuse, Bože moj, ti ćeš biti moja snaga, moj duhovni vođa, moj savjetnik, moje strpljenje, moje znanje, moj mir, moja pravda, moja razboritost. Tebi ću se utjecati u napastima, u slabostima, u protivštinama i strahovima.

Ničega se više ne želim bojati, ni prijevara, ni đavolskih zamki, niti svoje slabosti, jer ti ćeš biti moja snaga u svim kušnjama. Ono što je čudesno, jest da mi u trenutku kad me pripuštaš u takvo stanje, daruješ i pouzdanje.
Budi vječno slavljen i ljubljen od svoga stvorenja, ljubljeni moj Gospodine.

Što bih ja postao da ti nisi moja snaga? A ti jesi moja snaga, kako me uvjeravaš po sv. Pavlu: „Sve mogu u onome koji me jača.“ (Fil 4,13) Ti si uvijek u meni i ja u tebi, na bilo kojem mjestu, u bilo kojoj opasnosti, bilo koji neprijatelj da mi prijeti, uvijek je sa mnom tvoja snaga.

Dovoljna mi je ova sigurnost da postignem mir kada se jave sve tjeskobe i tuge u pobuni moje naravi, koja se toliko snažno buni da se bojim za ustrajnost na putu savršenstva, na koju si me, Gospodine, pozvao. Amen.

Molitva pouzdanja

Utječem se Tvome milosrđu, milostivi Bože, utječem se tebi koji si sama dobrota. Iako znam da je moja bijeda velika, a moji prijestupi mnogobrojni, ja se uzdam u tvoje milosrđe jer si ti Bog milosrđa i nikada se nije čulo, ni na nebu ni na zemlji, da si napustio dušu koja se pouzdala u tebe.

O, Bože smilovanja, samo me ti možeš opravdati i znam da me nećeš odbaciti kada skrušeno priđem tvome milosrdnom Srcu koje nikada nikoga nije odbilo, čak niti najveće grešnike.

Protiv svakog zla

Veliki i silni Bože, pogledaj na mene i otjeraj sve zle sile, uništi ih, razori ih, da se mogu osjećati dobro i činiti dobro.

Otjeraj od mene čarolije, vračanja, crnu magiju, crne mise, praznovjerja, navezanosti, prokletstva, zlo oko: đavolsko uznemirivanje, đavolsko posjednuće; sve ono što je zlo, grijeh, zavist, ljubomora, nevjernost; fizičku, duševnu, moralnu, duhovnu bolest. Izgori sva ta zla u paklu, da nikada više ne snađu ni mene niti jedno drugo stvorenje na svijetu.

Snagom Boga Svemogućega, u ime Isusa Krista Spasitelja, po zagovoru Bezgrešne Djevice, neka me napuste svi nečisti dusi, sva bića koja me uznemiruju, neka me zauvijek ostave i idu u vječni pakao, vezani od sv. Mihovila Arkanđela, od sv. Gabrijela, od sv. Rafaela, od naših Anđela Čuvara, zgnječeni pod nogama presvete Djevice Bezgrešne. Amen. Zdravo, Marijo