Molitve u potrebi

Zaštitnička molitva

Isuse, predajem u ranu tvoga presvetog Srca samoga sebe i sve članove svoje obitelji (poimence…). Molim te da me svojom predragocjenom Krvlju okrijepiš, ispuniš i zaštitiš sve članove moje obitelji.

Isuse, ti si Gospodin moj i Gospodar moje obitelji, ti imaš svu vlast nad svima nama i nad svime što posjedujemo i radimo. Gospodine Isuse, zaštiti svojom svetom Krvlju sva mjesta gdje živimo i boravimo, gdje se sada nalazimo, gdje radimo.

Gospodine Isuse, spasi svojom presvetom Krvlju mene i sve članove moje obitelji. Gospodine Isuse, spasi svojom presvetom Krvi sve koje smo oštetili, ranili ili povrijedili. Gospodine Isuse, daj nam svoje ljubavi za sve ljude, osobito za one koji su nam teški, koje ne podnosimo ili ih ne volimo. Amen. Oče naš

Molitva gospi u svakoj potrebi

O, slavna, milosrdna Gospo! Mnogima koji su se molili pred tvojim likom udijelila si brojne milosti. Pun pouzdanja i ja molim pred tvojim svetim likom: pomozi mi u mojoj nevolji (spomenuti nakanu).

Znam da nisam zavrijedio milost, ali se uzdam u beskonačnu ljubav tvoga Sina koji me svojom ljubavlju učinio dostojnim ljubavi Oca nebeskoga. Uvjeren u tvoju neizmjernu majčinsku ljubav, utječem se tvome čudotvornom zagovoru.

Pomozi mi u ovoj potrebi, tebi poznatoj. Isprosi mi pomoć od Boga. Neka me zahvalnost za tvoju dobrotu potakne da budem vjeran Bogu, da živim prema evanđelju tvoga Sina i dopustim da me vodi Duh Sveti. O, Majko, reci Bogu samo jednu riječ za mene i on će te uslišati. Hvala ti, Gospo! Amen.

Molitva za uspjeh u radu

Oče, stvorio si me za sebe. Stavio si me na ovo mjesto i u ovo vrijeme. Dao si mi tijelo i um i sposobnosti da se ostvarim u ovom životu. Hvala ti za sklonosti i želju da ostvarim sebe i slavim tebe.

Hvala za stvaralačku snagu koju si mi dao. Molim te da mogu napredovati svim svojim bićem, otkrivati zakonitosti i tajne kako bih svojim radom pomagao drugima. Daj mi poleta, otvorenosti, zainteresiranosti da sve što radim bude na tvoju slavu. Uči me, Isuse, životu.

Tu sam, do tvojih nogu. Želim učiti kako živjeti u ovom svijetu, kako voljeti ljude i svijet, kako se oslanjati na tvoje rame, kako ostati slobodan. Uči me oduprijeti se duhu ovoga svijeta, a tražiti ono što ti od mene očekuješ.

Prikazujem ti napore svoga svakodnevnog rada. Primi moju molitvu da zajedno stvaramo i oblikujemo tvoj svijet. Oče naš