jutarnje molitve

Jutarnje molitve prekrasan su način da započnemo novi dan, da zahvalimo na još jednom danu svemu što nam nosi…

Oče moj, dolazim u tvoju prisutnost na samom početku ovog dana. Dolazim naći MUDROST da ne pravim nerazborite greške, tako da znam kada treba govoriti, a kada ostati u šutnji, kada djelovati, a kada ne. Dolazim naći MIR, tako da me danas ništa ne zabrine i ne smete.

Dolazim naći HRABROST da budem strpljiv/a, da ne izgubim nadu, da prihvatim razočarenje, znajući da ćeš Ti sve okrenuti na moje dobro. Dolazim naći LJUBAV, tako da me ništa ne učini ogorčenim/om, tvrdim/om i neljubaznim/om.

Dođoh početi ovaj dan s Tobom i želim ga nastaviti s Tobom, tako da to bude dan bez ikakve žalosti. Oče, Ti si moja providnost, znam da ćeš Ti providjeti sve moje potrebe.

Oče Ti si moj zaštitnik, sačuvaj me ovoga dana od svih mračnih sila, prekrij me predragocjenom Krvlju Tvoga Sina Isusa i okruži me svojim anđelima. Ovo Te molim u Isusovo Ime. Amen!

HIMAN – JUTARNJE MOLITVE

Već sunce se porodilo,
Pomolimo se ponizno;
U svemu danas, Bože naš,
Proživjet daj nam nevino!
Ti jezik naš obuzdaj,
Da svađe ružne ne bude.
Ti blag nam oči zaklapaj,
da taštih stvari ne vide.
Čistoću srca štiti nam,
Sve nisko tjeraj od njega,
Ukroti postom, trijeznošću
Pomamnost tijela našeg.
Pa kada mine bijeli dan,
I opet noć se povrati,
Slatkoće svijeta prezrevši,
Mi Tebi ćemo pjevati.
Sva slava Ocu vječnomu
I jedinomu Sinu mu
Sa Tješiteljem Presvetim
I sad i vječnost čitavu.
Amen

BLAGOSLOVLJEN HVALOSPJEV ZAHARIJIN

Blagoslovljen Gospodin, Bog Izraelov, 
što pohodi i otkupi narod svoj;

podiže nam snagu spasenja
u domu Davida, sluge svojega,

kao što obeća na usta
svetih proroka svojih odvijeka:
spasiti nas od neprijatelja naših –
i od ruke sviju koji nas mrze;
iskazati dobrotu ocima našim,
i sjetiti se Saveza svetoga svojega,
zakletve kojom se zakle Abrahamu,
ocu našemu:
da će nam dati te mu, izbavljeni iz ruku neprijatelja, služimo bez straha u svetosti i pravednosti pred njim u sve dane svoje.

A ti, dijete, prorok ćeš se Svevišnjega zvati
jer ćeš ići pred Gospodinom
da mu pripraviš putove,
da pružiš spoznaju spasenja narodu njegovu
po otpuštenju grijeha njihovih,
darom premilosrdnog srca Boga našega
po kojem će nas pohoditi
Mlado Sunce s visine,
da obasja one što sjede u tmini
i sjeni smrtnoj,
da upravi noge naše na put mira.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda
i u vijeke vjekova.

Amen.

PREPORUKA MAJCI BOŽJOJ

Presveta Djevice Marijo, Isusova i moja Majko,
Tebi posvećujem sve svoje misli, riječi i djela današnjeg dana da budu Bogu i Tebi na slavu, a meni na vječno spasenje.
Amen

OSTALE JUTARNJE MOLITVE

Zahvaljujem ti Bože moj i Oče moj na još jednom poklonjenom danu, što sam dobro spavao i radostan se probudio, da te mogu Hvaliti i Slaviti. Blagoslovi Oče moju obitelj, rodbinu, prijatelje, susjede, poznanike i sve ljude dobre volje. Molim te Oče blagoslovi i one koji mi ne misle dobro i budi milostiv prema njima, jer možda sam ih ja nečime izazvao te su takovi, možda sam ih nehotice povrijedio.  Bože moj podari svoje milosrđe ozdravljenja svim onima koji su bolesni, zatočeni, pogođeni raznim nedaćama i zlom koje obilazi svijetom. Isuse Kriste stavi svoje probodene ruke na sve one koji trpe u bolesti i ako ne mogu ozdraviti da njihova bol bude bar podnošljiva. Marijo naša Majko zaogrni na svojim plaštem ljubavi i brani od svakog zla, jer ti si naša Majka naša nada i naše ufanje kod Gospodina.

Bože, u pomoć mi priteci.
Gospodine, pohiti,da mi pomogneš.
Slava Ocu…

Bože, vjerujem u Te, jer si nepogrešivo istinit. Bože, ljubim Te, jer si neizmjerno dobar.
Gospodine, Bože svemogući, koji si dao da nam osvane ovaj dan, čuvaj nas svojom moći da danas ne padnemo ni u koji grijeh, već da uvijek budu pravedne pred Tobom naše misli, riječi i djela. Po Kristu Gospodinu naše. Amen

Bože moj, novi dan je preda mnom, i ne znam, što će mi on donijeti. Ipak u svemu želim da mi bude po Tvojoj volji i ovaj dan želim početi s jednim DA za žrtvu! Daj mi snage, da svoj posao obavim radosna srca, s veseljem makar mi koji put bio i težak teret. Nije lako uvijek živjeti dobro, kako treba. Danas želim to opet pokušati kako treba. Molim te, pomozi mi u tome.

U ime milosrdnog Boga počinjem novi dan uz jutarnje molitve

Bože, Oče nebeski, po Tebi živim, smiluj mi se!
Bože, Sine, Ti si za mene na križu umro, smiluj mi se!
Bože, Duše Sveti, Ti mi pomažeš, da riječ Kristovu u djelo provedem, smiluj mi se!

Gospodine Isuse Kriste, s ovim danom Ti mi daješ novu priliku, novu prigodu, da Tebi u malim stvarima poslužim Tvojoj braći. Daj mi strpljivosti i ljubavi za sve, koji bi inače bili samo ismijani, iskorišteni i prezirani. I Ti pokazuješ strpljivost prema meni. Unatoč svih mojih grijeha dao si mi novi dan. Zahvaljujem Ti na tom daru.

Gospodine, u tišini ovoga dana koji se rađa, dolazimo k Tebi da Te zamolimo za mudrost, mir i jakost. Danas želimo gledati svijet očima punim ljubavi, strpljivo, blago, razumno i razborito. Gledati Tvoju djecu kako ih gledaš Ti. Zatvori naše uši za svaku klevetu. Čuvaj naš jezik od svake zle riječi. Ispuni naš duh svojom prisutnošću. Poveži našu obitelj u svojoj ljubavi, slozi i razumijevanju. Čuvaj nas od svakog zla. daj da svi, koji nas danas susretnu, osjete Tebe prisutna u nama. Daj da se navečer opet nađe na okupu sva naša obirelj, da Ti zahvalimo na Tvojim dobročinstvima.  Amen

TOP 5 JUTARNJIH MOLITVI

JUTARNJI BLAGOSLOV